Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Το συγκινητικό κείμενο ενός γονέα και η απάντησή του στο γιατί πληρώνει για να κάνει το παδί του Ταεκβοντό!!!

Το συγκινητικό κείμενο ενός γονέα  και η απάντησή του στο γιατί πληρώνει για να κάνει το παδί του Ταεκβοντό!!!


Στο παρακάτω συγκινητικό και πέρα για πέρα αληθινό κείμενο παρουσιάζονται οι μεστές και τόσο αφοπλιστικές απαντήσεις ενός άγνωστου γονέα  στο γιατί πληρώνει για να κάνει το παιδί του Ταεκβοντό και πως το άθλημα παρέχει χαρακτηριστικά στα παιδιά ,που θα τα βοηθήσουν καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους να γίνουν και να είναι άξιοι άνθρωποι στην κοινωνία.

«Ένας από τους φίλους μου με ρώτησε γιατί πληρώνω τόσα χρήματα και ξοδεύω τόσο πολύ χρόνο να τρέχω για να κάνει Taekwondo το παιδί μου. Του απάντησα λοιπόν το εξής… Δεν πληρώνω για τις προπονήσεις του παιδιού μου ή για τους αγώνες του ή τις εξετάσεις ζωνών ή τις στολές του και τα προστατευτικά του!

– Πληρώνω για εκείνες τις στιγμές που το παιδί μου είναι τόσο κουρασμένο που αισθάνεται ότι θέλει να τα παρατήσει αλλά δεν το κάνει.

– Πληρώνω για την ευκαιρία που έχει το παιδί μου να κάνει φιλίες ζωής.

– Πληρώνω για το παιδί μου να μάθει να είναι πειθαρχημένο.

– Πληρώνω για το παιδί μου να μάθει πώς να υπερασπίζεται τον εαυτό του.

– Πληρώνω για το παιδί μου να μάθει να φροντίζει το σώμα του και να γυμνάζεται.

– Πληρώνω για το παιδί μου να μάθει να συνεργάζεται με άλλους και να είναι ένα πρόθυμο, ταπεινό και σεβαστό μέλος μιας ομάδας.

– Πληρώνω για το παιδί μου να μάθει να διαχειρίζεται την απογοήτευση, όταν δεν παίρνει το αποτέλεσμα που περίμενε ή όταν δεν τα καταφέρνει σε μια τεχνική και εξακολουθεί να προσπαθεί να βάζει τα δυνατά του.

– Πληρώνω για το παιδί μου να μάθει να βάζει και να πετυχαίνει τους στόχους του όπως παράδειγμα να πάρει την μαύρη ζώνη.

– Πληρώνω για το παιδί μου να μάθει ότι χρειάζονται ατέλειωτες ώρες σκληρής δουλειάς και προπόνησης για να φτάσει στην πρωτιά και ότι η επιτυχία δεν θα του χαριστεί.

– Πληρώνω για το παιδί μου για να περνάει τις ώρες του σε ένα γυμναστήριο αντί μπροστά σε μια οθόνη.

– Πληρώνω για την δυνατότητα που του δίνεται να μάθει ότι το Taekwondo δεν είναι μόνο κλωτσιές και μπουνιές αλλά τρόπος ζωής.

Θα μπορούσα να συνεχίσω αλλά για να ολοκληρώσω γιατί δεν πληρώνω για το Taekwondo και πληρώνω για τις ευκαιρίες που γενικά οι πολεμικές τέχνες παρέχουν στα παιδιά να αναπτύξουν χαρακτηριστικά που θα τα βοηθήσουν καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους και θα είναι άξιοι άνθρωποι στην κοινωνία. Και σύμφωνα με αυτά που έχω δει εγώ στη ζωή μου νομίζω ότι αυτή είναι μια πολύ μεγάλη επένδυση για έναν γονέα!

Aυτό το κείμενο είναι αναδημοσίευση από το tkdmag.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...