Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Αλλαγές στους κανονισμούς των αγώνων από την World Taekwondo

Αλλαγές στους κανονισμούς των αγώνων  από την World Taekwondo.



 Στο Hammamet της Τυνησίας στις  5 Απριλίου 2018  πρίν από το Παγκόσμιο Τουρνουά Προκριματικών αγώνων Taekwondo για τους Ολυμπιάδα Νέων, που θα διεξαχθεί στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής από 1 έως 12  Οκτωβρίου 2018 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Taekwondo 2018 , πραγματοποιήθηκε  από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκβοντό (World Taekwondo) η Παγκόσμια Γενική Συνέλευση Taekwondo.

Η Παγκόσμια Γενική Συνέλευση Taekwondo με γνώμονα πάντα την πιο εξελικτική και συναρπαστική εικόνα του Ταεκβοντό,ώστε το άθλημα να καταστεί πιο θεαματικό και πιο ανταγωνιστικό,ενέκρινε με ομόφωνη απόφαση την εφαρμογή μιας σειράς αλλαγών στους κανονισμούς των αγώνων.

Οι τροποποιήσεις περιλαμβάνουν :

  • Το έγκυρο λάκτισμα με περιστροφή, προς τον προστατευτικό θώρακα θα είναι τέσσερα σημεία και το έγκυρο λάκτισμα με περιστροφή στο κεφάλι θα είναι πέντε σημεία.
  • Το παιχνίδι μπορεί  να συνεχιστεί εάν ένας αθλητής έχει ένα πόδι έξω από την οριακή γραμμή.
  • Οι διαιτητές θα περιμένουν μόνο πέντε δευτερόλεπτα πριν εκδώσουν ένα gamjeom σε αθλητές που δεν εμπλέκονται στον αγώνα. 
  • Θα πραγματοποιείτε ζύγιση σε τυχαία επιλεγμένους αθλητές  δύο ώρες πριν από τον διαγωνισμό. Οι αθλητές πρέπει να είναι εντός του 5% της κατηγορίας του σωματικού βάρους τους για να αγωνιστούν. Αυτή η νέα ζύγιση θα γίνετε, εκτός από την κανονική ζύγιση (μια ημέρα πριν από τον αγώνα), με σκοπό να προστατεύσει τους αθλητές από την επικίνδυνη απώλεια βάρους για να μπούνε στην κατηγορία.
  • Ο Γύρος του Χρυσού Σημείου μετονομάζετε σε Χρυσό Γύρο.
  • Οι αθλητές πρέπει τώρα να κερδίσουν δύο πόντους στον Χρυσό Γύρο για να κερδίσουν .
  • Σε περίπτωση που δεν υπάρχει νικητής του Χρυσού Γύρου, ο νικητής θα δηλωθεί με τη σειρά του: ποιος πέτυχε  μια γροθιά στον θώρακα, αυτός που έκανε τις πιο δημοφιλείς τεχνικές, ο αθλητής που κέρδισε τους περισσότερους γύρους στους προηγούμενους τρεις γύρους, και ο αθλητής που πήρε λιγότερες ποινές στους τέσσερις γύρους.

Η εφαρμογή  των  αλλαγών θα γίνει  για πρώτη φορά στο World Taekwondo Grand Prix Series 1 στη Ρώμη την 1η Ιουνίου 2018.

Πηγή : taekwondo greece group

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου