Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Επιτυχημένες εξετάσεις των έγχρωμων ζωνών

Επιτυχημένες εξετάσεις των έγχρωμων ζωνών. 



Το Σάββατο  20-5-2017 ο Σύλλογος πραγματοποίησε τις προαγωγικές εξετάσεις για τις έγχρωμες ζώνες.Οι αθλητές εξετάστηκαν  με επιτυχία στην απόκτηση της επόμενης ζώνης.
- Ανάλογα με το χρώμα τους, οι ζώνες αντιπροσωπεύουν και ένα διαφορετικό στάδιο στην εκπαίδευση του αθλητή ενώ παράλληλα συμβολίζουν ένα συγκεκριμένο νόημα.
- Κάθε φορά που αλλάζει ζώνη, τα GUP του μειώνονται κατά 1 ώσπου να αποκτήσει 1 GUP στην μισή μαύρη ζώνη. Μόλις πάρει τη μαύρη ζώνη αποκτάει 1 DAN.

Παρακάτω παρατίθονται αναλυτικά οι ζώνες και το τι συμβολίζει η κάθε μία :
  • Λευκή ζώνη (10 Gup) - Συμβολίζει την αγνότητα μιας και ο αρχάριος μαθητής δεν έχει προηγούμενη γνώση στο Tae Kwon Do.
  • Άσπρη-Κίτρινη ζώνη (9 Gup) - Είναι το ενδιάμεσο στάδιο ανάμεσα στην λευκή και την κίτρινη ζώνη.
  • Κίτρινη ζώνη (8 Gup) - Συμβολίζει τη γη από την οποία φυτρώνει ο βλαστός του φυτού. Σε αυτό το στάδιο θεμελιώνονται οι αρχές του Tae Kwon Do
  • Κίτρινη-Πράσινη ζώνη (7 Gup) - Είναι το ενδιάμεσο στάδιο ανάμεσα στη κίτρινη και την πράσινη ζώνη.
  • Πράσινη ζώνη (6 Gup) - Συμβολίζει την ανάπτυξη του φυτού όπως και το ξεκίνημα της ανάπτυξης των ικανοτήτων του μαθητή.
  • Πράσινη-Μπλε ζώνη (5 Gup) - Είναι το ενδιάμεσο στάδιο ανάμεσα στην πράσινη και τη μπλε ζώνη.
  • Μπλε ζώνη (4 Gup) - Συμβολίζει τον θεϊκό ουρανό προς τον οποίο μεγαλώνοντας το φυτό μετατρέπεται σε δέντρο, όπως και η εξάσκηση του αθλητή αναπτύσσεται.
  • Μπλε-Κόκκινη ζώνη (3 Gup) - Είναι τα ενδιάμεσο στάδιο ανάμεσα στη μπλε και την κόκκινη ζώνη.
  • Κόκκινη ζώνη (2 Gup) - Συμβολίζει τον κίνδυνο, εφιστώντας την προσοχή του μαθητή προκειμένου να έχει αυτοσυγκράτηση και να προειδοποιεί τον αντίπαλό του.
  • Κόκκινη-Μαύρη ζώνη (1 Gup) - Είναι το ενδιάμεσο στάδιο ανάμεσα στη κόκκινη και τη μαύρη ζώνη.
  • Μαύρη ζώνη (1 Dan) - Είναι το αντίθετο του λευκού. Συμβολίζει επομένως τόσο την ωριμότητα και την προχωρημένη γνώση του Tae Kwon Do, όσο και το θάρρος και την τόλμη εκείνου που την φοράει.
  • Τα προχωρημένα επίπεδα (Dan) χωρίζονται σε 3 ξεχωριστές ενότητες.
    1η ενότητα: Από το πρώτο ως το τρίτο Dan. Θεωρείται το πρώτο από τα στάδια των μαύρων ζωνών.
    - Οι μαθητές εδώ θεωρούνται ότι βρίσκονται σε αρχικό στάδιο σε σχέση με εκείνους των μεγαλυτέρων βαθμών.
    2η ενότητα: Από το τέταρτο Dan και μετά ο μαθητής περνάει στο επίπεδο του ειδικού (Expert Class).
    3η ενότητα: Από το έβδομο ως το ένατο Dan βρίσκονται οι καλύτεροι και αξιότεροι κάτοχοι των ικανοτήτων, συστατικών και γνώσεων του Tae kwon Do, πνευματικών και σωματικών (Tae kwon Do Masters).

    Παρακάτω παρατίθονται αναλυτικά τι συμβολίζει το κάθε poomsae :
    IL JANG
    Είναι δυναμικό και ειρηνικό μαζί.
    Τα σύμβολα του Il Jang είναι οι ουρανοί και η γη, των οποίων το σύνολο των κινήσεων είναι αφιερωμένο. Οι ουρανοί συμβολίζουν την δημιουργία, την ύπαρξη της «ύπαρξης». Όταν αρχίζεις αυτό το poomsae, οι κινήσεις έχουν διαλεχτή με τέτοιο τρόπο, ώστε ένας αρχάριος να μπορεί εύκολα να τις καταλάβει και να τις παρουσιάσει.

    I JANG
    Το δεύτερο poomse, το I Jang, συμβολίζει την ευτυχία. Ένας πραγματικά ευτυχισμένος άνθρωπος έχει την αιώνια δύναμη που τον κάνει να να φαίνεται και να ζει ειρηνικά. Το σύνολο των κινήσεων είναι σύμφωνα με αυτό το σύμβολο.

    SAM JANG
    Το Sam Jang συμβολίζει την φωτιά. Η φωτιά δίνει στους ανθρώπους ζεστασιά και φως, τους ενθουσιάζει και τους παρέχει ελπίδα και ασφάλεια. Παρόλα αυτά ,ακόμα διεγείρει τα συναισθήματα, προκαλεί άγχος και φοβίζει. Προσαρμοσμένο με το σύμβολο της φωτιάς, το Sam Jang εκφράζει αλλαγή και γοητεία.

    SA JANG
    Sa Jang σημαίνει Βροντή. Η βροντή και ο κεραυνός φοβίζουν τους ανθρώπους, αλλά ταυτόχρονος συμβολίζουν δύναμη και ενέργεια. Συνεπώς αυτό το poomsae εκφράζει ειρήνη και ανδρεία, ενάντια στους κινδύνους για δυνατές και αποτελεσματικές (γρήγορες) κινήσεις. Γι' αυτό το Sa Jang περιέχει πολλές τεχνικές βασισμένες στην δύναμη.

    OH JANG
    Το Oh Jang συμβολίζει τον άνεμο. Ο άνεμος συμβολίζει μαζί την καταστροφική και την δημιουργική ενέργεια. Γι' αυτό σύμφωνα με το συμβολισμό οι κινήσεις είναι μερικώς ήρεμες και μερικώς δυνατές και θυελλώδης.

    YUK JANG
    Το σύμβολο του νερού χαρακτηρίζει το Yuk Jang. Όπως το νερό πάντα ρέει κατηφορικά έτσι και οι κινήσεις σε αυτό το poomsae είναι ανάμικτες. Αυτό μας μαθαίνει ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε δυσκολίες, αν βασιζόμαστε στην αυτοπεποίθηση μας . Οι κινήσεις οι οποίες έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με αυτή την ιδέα, δημιουργήθηκαν κάτω από την απεικόνιση του τρεχούμενου νερού, γι' αυτό άλλωστε ξεχωριστά κομμάτια ενώνονται με βήματα.

    CHIL JANG
    Το σύμβολο του Chil Jang είναι το βουνό. Το βουνό είναι βαθιά ριζωμένο και σταθερό. Ο άνθρωπος πρέπει να προσπαθήσει να εξασφαλίσει αυτήν την ασφάλεια συνεχίζοντας αν χρειαστεί και σταματώντας αν την αποκτήσει. Σταμάτημα και ξεκίνημα, και τα δυο απαραίτητα για λίγο, για να κατορθώσεις κάτι.

    PAL JANG
    Το όγδοο και τελευταίο σύμβολο είναι για την γη, η οποία είναι η πηγή όλης της ζωής. Τα πάντα μεγαλώνουν πάνω στη γη και παίρνουν φαγητό και ενέργεια από αυτήν. Από την γη μπορούμε να δούμε την δημιουργική ενέργεια των ουρανών. Το Pal Jang είναι το τελευταίο για κάποιον στον δρόμο του για το βαθμό του dan. Σε αυτό το poomsae όλες οι κινήσεις που υπάρχουν στα βασικά επαναλαμβάνονται και οδηγούν στην τελειότητα.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου