Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

7th European Clubs Championships-World Taekwondo G1 : Τα αποτελέσματα και οι νικητές

7th European Clubs Championships-World Taekwondo G1 : Τα αποτελέσματα και οι νικητές.



Στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, το 7th European Clubs Championships-World Taekwondo κατηγορίας G1, από  Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 ,το οποίο διοργάνωσε η World Taekwondo Europe (WTE) με την υποστήριξη της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος (ΕΤΑΒΕ).

Οι αθλητές του συλλόγου που συμμετείχαν στο  European Clubs Championships δεν μπόρεσαν να προκριθούν,αλλά αποκόμισαν εμπειρίες για τα σημαντικά μελλοντικά πρωταθλήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Συμμετείχαν συνολικά 1.564 αθλητές, με τους 581 εξ αυτών να έχουν δηλωθεί στις κατηγορίες εφήβων/νεανίδων. Στις κατηγορίες ανδρών/γυναικών, εκεί όπου υπάρχει βαθμολογία ενόψει Τόκιο 2020, συμμετείχαν  332 αθλητές/ήτριες, ενώ σε παίδες/κορασίδες και kids  έλαβαν μέρος 577 και 74 αθλητές/ήτριες αντίστοιχα.

Στο τουρνουά έλαβαν μέρος εκπρόσωποι 39 χωρών και συγκεκριμένα από Ισπανία, Κροατία, Ρωσία, ΠΓΔΜ, Εσθονία, Σουηδία, Κύπρος, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Ολλανδία, Ιταλία, Ουκρανία, Ιράκ, Γερμανία, Τουρκία, Μολδαβία, Σερβία, Φινλανδία, Ανδόρα, Γαλλία, Αλβανία, Μ, Βρετανία, Αυστρία, Ισραήλ, Σλοβενία, Αζερμπαϊτζάν, Μαρόκο, Νιγηρία, Ακτή Ελεφαντοστού, Μπουρκίνα Φάσο, Λετονία, Μπενίν, Πράσινο Ακρωτήρι, Νίγηρας, Λεσότο, Σενεγάλη, Ρουμανία, Τυνησία και φυσικά από την Ελλάδα.

Complete Results: Day 1 / Day 2 / Day 3 / Day 4

Πρώτη μέρα

Την πρώτη ημέρα δράσης η Ρωσία συγκέντρωσε συνολικά 5 χρυσά μετάλλια και ακολούθησε η Κροατία με 2 χρυσά, ενώ η Λετονία, η Βουλγαρία και η Γαλλία από 1 χρυσό αντίστοιχα ,ολοκληρώνοντας όλες τις κατηγορίες  στην εκδήλωση,ενώ η  Ελλάδα κατέκτησε 5 χάλκινα μετάλλια.

 Δεύτερη μέρα

Στο πλαίσιο της 2ης ημέρας, η χώρα μας κατέκτησε συνολικά 15 μετάλλια (2 χρυσά, 5 ασημένια, 8 χάλκινα), με τα μισά -σχεδόν- από αυτά, στις βαθμολογούμενες κατηγορίες ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020».

Η Ρωσία επιβεβαίωσε την κυριαρχία της στο 2019 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Taekwondo Clubs μετά τη συλλογή ακόμα ενός  χρυσού μεταλλίου την τελευταία ημέρα των κατηγοριών ανδρών/γυναικών για να φτάσει συνολικά σε 6 τίτλους. Η Κροατία κατόρθωσε να πάρει ένα (01) ακόμα χρυσό, ανεβαίνοντας σε 3 τίτλους στην εκδήλωση, ενώ ο Νίγηρας, η Αυστρία, η Γερμανία και η ΠΓΔΜ μπήκαν  στην ομάδα κρατών με 1 χρυσό μετάλλιο.

Τρίτη μέρα

Πάρα πολύ καλώς ήταν ο απολογισμός της τρίτης ημέρας του European Clubs Championships για το ελληνικό ταεκβοντό, αφού κατέκτησε Σαρανταεννέα (49)  μετάλλια στις κατηγορίες εφήβων/νεανίδων, παίδων/κορασίδων και kids.

Τέταρτη μέρα

Η τελευταία μέρα του European Clubs Championships έκλεισε με τη συγκομιδή  Τριαντατεσσάρων (34)  μεταλλίων για το ελληνικό ταεκβοντό στις κατηγορίες εφήβων/νεανίδων, παίδων/κορασίδων και αγοριών/κοριτσιών (kids).



Πηγή : ΕΛΟΤ, WTE

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου