Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Μanchester 2019 World Taekwondo Championships : Κατηγορίες βάρους Γυναικών Μέρος 1 (-46kg, -49kg, -53kg και -57kg)


Μanchester 2019 World Taekwondo Championships : Κατηγορίες βάρους Γυναικών Μέρος 1 (-46kg, -49kg, -53kg και -57kg).




Γυναίκες, Κατηγορίες βάρους (-46kg, -49kg, -53kg και -57kg) Μέρος 1
 
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Taekwondo 2019 θα διεξαχθεί στο  Μάντσεστερ της Αγγλίας από  τις 15 έως τις 19 Μαΐου, στο Manchester Arena . Ποιες αθλήτριες θα καταφέρουν να φτάσουν στην κορυφή;

Είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί κάτι τέτοιο, αλλά παρακάτω γίνεται μια παράθεση μερικών από τις  βασικές υποψήφιες στις κατηγορίες των γυναικών -46, -49, -53 και -57 κιλών, που μπορεί να κατακτήσουν την κορυφή.


Στην κατηγορία κιλών -46kg , φαβορί είναι η Jae-young Sim , κάτοχος του τίτλου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος  στο Muju ,Κορέας το 2017,που θα πρέπει, όμως, να τον υπερασπιστεί, μια και θα αντιμετωπίσει έντονο ανταγωνισμό από την Xueqin Tan της Κίνας και από την Thi Kim Tuyen Truong του Βιετνάμ.
Στην κατηγορία κιλών -49kg , απέναντι στην κορυφαία παίκτρια της κατηγορίας αυτής,  Ταϊλάνδεζα  Panipak Wongpattanakit, που είναι αδιαμφισβήτητα, η βασική διεκδικήτρια του τίτλου θα βρεθεί η δυο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης Κινέζα Jingyu "Superkicker" Wu, η οποία είχε αποσυρθεί ουσιαστικά μετά την αποτυχία να φτάσει στους τελικούς της Ολυμπιάδας του Ρίο το 2016,αλλά έχει επιστρέψει δυναμικά στο άθλημα που αγαπά.

Στην κατηγορία κιλών -53kg , υπάρχουν αρκετές υποψήφιες για την διεκδίκηση του τίτλου : Η νικήτρια  του τίτλου στο Chelyabinsk το 2015 ή η νικήτρια  του τίτλου στο Muju το 2017. Η Κορεάτισσα Geum-byeol Lim πήρε το χρυσό στη Ρωσία το 2015. Ωστόσο, στην Κορέα το 2017, η Zeliha Agris της Τουρκίας εμφανίστηκε νικηφόρα. Αυτό κάνει την τελική αναμέτρηση στο Μάντσεστερ ,ανάμεσα σ’αυτές τις δύο σπουδαίες παίκτριες , συναρπαστική.

Μία άλλη υπολογίσιμη παίκτρια , είναι η Ρωσίδα Τατιάνα Κουντάσοβα , η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση σε αυτή την κατηγορία.



Στην κατηγορία κιλών -57kg , το μεγάλο ερώτημα είναι αν η δυο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης Βρετανίδα Jade Jones  θα μπορέσει να κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Στο δρόμο της  θα βρεθεί μια σειρά ισχυρών παικτριών και η πίεση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη ,αφού θα πρέπει να παλέψει σκληρά για την κυριαρχία  μέσα στο δικό της γήπεδο.

Πηγή : WT

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου