Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Πρωτάθλημα Προκριματικών Αγώνων Ταεκβοντό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 στην Ωκεανία (Αποτελέσματα)

Πρωτάθλημα Προκριματικών Αγώνων Ταεκβοντό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 στην Ωκεανία (Αποτελέσματα).


Συνολικά αποτελέσματα : ολυμπιακών / παραολυμπιακών προκριματικών αγώνων

Το Ολυμπιακό Τουρνουά Ταεκβοντό Προσόντων της Ωκεανίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020  (Oceania Τaekwondo Qualification Tournament  for Tokyo 2020) πραγματοποιήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 2020, στο Gold Coast της Αυστραλίας.

Μετά την ολοκλήρωση του τουρνουά ολυμπιακών προκριματικών του Taekwondo οι χώρες που εξασφάλισαν όλες τις θέσεις τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, ήταν : η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Τόνγκα.

Οι αθλητές συναγωνίστηκαν στις οκτώ ολυμπιακές κατηγορίες βαρών (τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες) κατά τη διάρκεια του Ολυμπιακού Προκριματικού, με τον αθλητή που κέρδισε χρυσό μετάλλιο σε κάθε κατηγορία να κερδίζει ένα εισιτήριο πρόκρισης συμμετοχής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο 2020.


Παράλληλα διεξήχθη την ίδια μέρα (29 Φεβρουαρίου) και στον ίδιο χώρο (Gold Coast) το Παραολυμπιακό Πρωτάθλημα Ωκεανίας για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020  καθώς μερικοί από τους καλύτερους αθλητές της Para Taekwondo της ηπείρου έλαβαν μέρος για να εξασφαλίσουν τα σημεία ειδίκευσης.

Άνδρες και γυναίκες αθλητές σε τέσσερις κατηγορίες παραολυμπιακών βαρών συμμετείχαν με τους νικητές σε κάθε κατηγορία που εξασφάλιζαν τη χώρα τους στο Τόκιο 2020, όπου η Para Taekwondo θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Το έθνος υποδοχής, η Αυστραλία, κυριάρχησε στο προκριματικό γεγονός κερδίζοντας τρία από τα τέσσερα διαθέσιμα σημεία. Η μία θέση που έμεινε  πήγε στα Νησιά του Σολομώντος.

Πηγή: WT, WTM

Διαβάστε επίσης:

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου