Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Το μήνυμα του Προέδρου της World Taekwondo, Δρ. Chungwon Choue για τον εορτασμό της 47ης επετείου της WT



Το μήνυμα του Προέδρου της World Taekwondo, Δρ. Chungwon Choue για τον εορτασμό της 47ης επετείου της WT


Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (World Taekwondo) Δρ. Chungwon Choue έστειλε ένα μήνυμα σε όλη την οικογένεια Taekwondo σε όλο τον κόσμο σχετικά με τον εορτασμό της επετείου του World Taekwondo. Τονίζοντας ότι ο πανδημικός χρόνος θα ενώσει ακόμη περισσότερο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το βίντεο με το μήνυμα του Προέδρου


''Αγαπητή οικογένεια Taekwondo,

Σήμερα, γιορτάζουμε την 47η επέτειο από το World Taekwondo.

Καθώς κοιτάμε πίσω με υπερηφάνεια για την ιστορία και τα επιτεύγματά μας, οι σκέψεις μας παραμένουν στην τρέχουσα παγκόσμια κατάσταση.

Η πανδημία COVID-19 είναι ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας. Ο κόσμος, όπως γνωρίζουμε, έχει αλλάξει δραματικά.

Η ανθρωπότητα στο σύνολό της έχει υποφέρει, και έτσι σε όλους όσους έχουν χάσει ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, σας προσφέρω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Σε όσους πάσχουν σήμερα από τον ιό, ελπίζω ότι θα βρείτε τη δύναμη να ανακάμψετε πλήρως.

Όταν αντιμετωπίζουμε αυτές τις αλλαγές στη ζωή μας, φαίνεται συχνά ότι μπορούμε να δούμε μόνο το σκοτάδι, αλλά υπάρχουν πραγματικοί λόγοι για να παραμείνουμε θετικοί και να πιστεύουμε ότι υπάρχει φως στο τέλος αυτής της περιόδου. Οι ειδικοί της ιατρικής συμβουλεύουν ότι υπάρχουν σημάδια πραγματικής προόδου σε αυτόν τον αγώνα. Δεν έχει τελειώσει, αλλά παραμένουμε αισιόδοξοι και αποφασισμένοι.

Σε αυτές τις στιγμές ο αθλητισμός μπορεί να φαίνεται ασήμαντος, αλλά πραγματικά είναι πηγή μεγάλης ελπίδας και δύναμης. Εμείς στο World Taekwondo θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την αφοσίωση και τη θυσία του ιατρικού προσωπικού και των εθελοντών στις πρώτες γραμμές σε όλο τον κόσμο. Έχουν διακινδυνεύσει ανιδιοτελώς τη ζωή τους για να βοηθήσουν να σώσουν άλλους. Είναι οι πραγματικοί ήρωες που επιδεικνύουν, μέρα με τη μέρα, το πνεύμα και την επιμονή που λατρεύουμε στο Taekwondo.

Η πανδημία COVID-19 προκάλεσε την αναβολή των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο στο Καλοκαίρι του 2021. Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου απόφαση, αλλά είναι επίσης η σωστή. Το World Taekwondo υποστηρίζει πλήρως την απόφαση της ΔΟΕ να προστατεύσει την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία των αθλητών και των προπονητών και όλων των ενδιαφερομένων που συμμετέχουν στους Αγώνες.

Σε όλους τους αθλητές μας που έχουν ήδη προκριθεί στους Ολυμπιακούς, πρώτα απ 'όλα συγχαρητήρια, αλλά εξίσου δεν μπορώ να φανταστώ την αγωνία και την απογοήτευση που νιώσατε όταν ακούσατε για πρώτη φορά τα νέα. Οι αγώνες αναβάλλονται και έχετε κάνει πολύ καλά για να αντιμετωπίσετε αυτό το εμπόδιο, αλλά ο δρόμος προς το Τόκιο ξεκινά ξανά. Τώρα περισσότερο από ποτέ, πρέπει να σηκωθείτε και να κοιτάξετε μπροστά.

Για τους αθλητές μας στην Ασία και την Ευρώπη, ελπίζουμε ότι θα έχετε την ευκαιρία να προκριθείτε φέτος. Παρακολουθούμε συνεχώς την παγκόσμια κατάσταση για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την ευημερία όλων και για να διασφαλίσουμε το δίκαιο παιχνίδι. Εν τω μεταξύ, σας εύχομαι το καλύτερο για την εκπαίδευσή σας - σε οποιαδήποτε ασφαλή μορφή μπορείτε να διαχειριστείτε σύμφωνα με τις οδηγίες των προπονητών σας και τις καλύτερες διαθέσιμες κυβερνητικές συμβουλές.

Για τους πρόσφυγες αθλητές μας με την Υποτροφία Ολυμπιακής Αλληλεγγύης, η πορεία σας προς το Τόκιο παραμένει η ίδια. Όπως όλοι οι άλλοι, έχετε μια καλή ευκαιρία να επιτύχετε το ολυμπιακό σας όνειρο. Ένα όνειρο που θα πραγματοποιηθεί καθώς όλοι καταβάλλουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια να μείνουμε σπίτι και να παραμείνουμε ασφαλείς μέχρι να αλλάξουν οι παγκόσμιες συμβουλές.

Για τους διαιτητές μας, ειδικά εκείνους που βρίσκονται στη διαδικασία επιλογής για το Τόκιο, χαιρετίζουμε τη συνεχιζόμενη αφοσίωσή σας στην τελειοποίηση της τέχνης σας. Είναι σημαντικό να παραμείνετε ασφαλείς και υγιείς, καθώς και να βελτιωθείτε και να είστε έτοιμοι να πραγματοποιήσετε και πάλι τους πιο δίκαιους διαγωνισμούς Taekwondo.

Αυτή τη στιγμή θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε την ειλικρινή μας εκτίμηση στην ιαπωνική κυβέρνηση και στους σκληρά εργαζόμενους Ολυμπιακούς Διοργανωτές του Τόκιο για τη συνεχή αφοσίωσή τους. Σας ενθαρρύνουμε από τις καθημερινές προσπάθειές σας να παραδώσετε τα παιχνίδια με ασφάλεια και χαιρετίζουμε τη σκληρή δουλειά σας.

Τελικά, η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι να ξεπεράσουμε την πανδημία COVID-19. Αυτή είναι μια πρόκληση όπου πρέπει πραγματικά να ενωθούμε ως ένας κόσμος.

Σας καλώ λοιπόν, την παγκόσμια οικογένεια Taekwondo να ακούσετε τις υγειονομικές αρχές. Είναι περίπλοκο και δύσκολο, αλλά παρακαλώ μείνετε ασφαλείς και μείνετε σπίτι - και μείνετε θετικοί.

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοί μου, ανυπομονώ για την ημέρα που μπορούμε να δούμε ο ένας τον άλλον για άλλη μια φορά, τόσο μέσα όσο και έξω από το χαλί, όταν μπορούμε να γιορτάσουμε το άθλημα και τη φιλία μας.

Ευχαριστώ."

Δρ Chungwon Choue
WT Πρόεδρος

Πηγή: WT

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου