Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Οι κορυφαίοι αθλητές του Ταεκβοντό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017

Οι κορυφαίοι αθλητές του Ταεκβοντό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017 !


Μια πλειάδα από καταξιωμένους και πολύ σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες του ταεκβοντό παρουσιάζονται παρακάτω στις πιο συναρπαστικές κατηγορίες βάρους στο ταεκβοντό που σύντομα θα δούμε στο Muju στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017, και θα χαρίσουν χορταστικό θέαμα και  καταιγιστική δράση!!

Η κατηγορία -80 Ανδρών



Cheick Sallah Cisse, Ακτή Ελεφαντοστού

Το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο του τελευταίου δευτερολέπτου, στον τελικό αγώνα της κατηγορίας ανδρών -80kg, με αντίπαλο τον αθλητή της ομάδος GB Muhammad Lutalo. Με το κουδούνι να ηχεί για το τέλος του αγώνα ο Cisse εξαπέλυσε μια απρόσμενη επίθεση: Ένα άλμα με περιστρεφόμενο λάκτισμα στο κεφάλι του αντιπάλου του. Στο τελευταίο δευτερόλεπτο ο Cisse, είχε κερδίσει για τη χώρα του για πρώτη φορά χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.


Mahdi Khodabakhshi, Αθλητής του Ιράν

Το φαβορί για να κερδίσει στο Ρίο την κατηγορία ήταν ο Khodabakhshi. Με τα μακριά πόδια του, την ευελιξία και τον χαλαρό ρυθμό στον αγώνα, ήταν ο κυρίαρχος στην ελίτ της σειράς Grand Prix, κέρδισε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στο Τσελιάμπινσκ, Ρωσία, το 2015, και ήταν το νούμερο ένα παίκτης στην κατάταξη για το Ρίο, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει ένα μετάλλιο. Ο πρώην αθλητής του Ιράν και τώρα του Αζερμπαϊτζάν Harchegani σταμάτησε τον Khodabakhshi.


Milad Beigi Harchegani ,αθλητής του Αζερμπαϊτζάν

Στους Ολυμπιακούς του Ρίο νίκησε τον Ιρανό Khodabakhshi στα προημιτελικά και κατάφερε να κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο, αφού έχει χάσει το ασημένιο μετάλλιο από τον Lutalo. Ο Harchegani είναι το ανερχόμενο αστέρι στοχεύοντας για πρώτη φορά τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.


Aaron Cook, αθλητής της Μολδαβίας

Ο Cook ποτέ δεν έχει κερδίσει χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Φημισμένος για το μοναδικό αγωνιστικό στυλ με τις spin-κλοτσιές. Σε μεγάλες διοργανώσεις έχει κερδίσει μόνο ένα χρυσό σε Grand Prix, στο Suzhou στην Κίνα το 2014. Το ερώτημα είναι εάν στο Muju θα γίνει η αρχή για το πρώτο του χρυσό.


Steven Lopez,αθλητής των ΗΠΑ

Είναι ο μοναδικός που κατάφερε να κερδίσει πέντε παγκόσμιους τίτλους, ταυτόχρονα θα είναι ο παίκτης των 40 ετών. Αποτελεί ένα μύθο για το τάε κβον ντο. Να σημειωθεί ότι δεν έχει κερδίσει ένα σημαντικό πρωτάθλημα από το 2011. Αναμένεται να δούμε εάν η τεράστια εμπειρία του  θα είναι αρκετή για να επικρατήσει κόντρα στους νεότερους μαχητές.



Η κατηγορία -68 Ανδρών


Ahmad Abughaush, χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο 2016 στην κατηγορία των -68 κιλών, ο αθλητής της Ιορδανίας που έκανε την μεγάλη έκπληξη στην τελευταία Ολυμπιάδα, με την νίκη του αυτή ανακηρύχθηκε  «ήρωας» στην χώρα του.







Dae-hoon Lee. Ένας από τους πιο έμπειρους και αμφιδέξιους μαχητές του αθλήματος, που κέρδισε δύο χρυσά σε Παγκόσμια , τόσο του 2011 όσο και του 2013, αν και σε διαφορετικές κατηγορίες βάρους. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012, ο Lee κέρδισε το αργυρό στα -58kg , και στο Ρίο το 2016 το χάλκινο μετάλλιο στα -68kg στο Repechage.







Alexey Denisenko,  κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Λονδίνο το 2012, ασημένιο στο Παγκόσμιο του Τσελιάμπινσκ το 2015. Ο Denisenko έχει κερδίσει επίσης τέσσερα χρυσά στη σειρά Grand Prix, καθιστώντας τον ένα σταθερό - και πολύ πιο έμπειρο - παίκτη της κατηγορίας των -68 κιλών.






Joel Bonilla Gonzalez,  ο έμπειρος Ισπανός και χρυσός Ολυμπιονίκης  στο Λονδίνο του 2012 στα -58kg.



Servet Tazegul,  κορυφαίος παίκτης σε αυτή την κατηγορία , χρυσό μετάλλιο στο Λονδίνο το 2012, ο Τούρκος αθλητής ξεχωρίζει στην κατηγορία του καθώς στον αγώνα χρησιμοποιεί τις πιο θεαματικές αγωνιστικές τεχνικές ταεκβοντό.



Στην μάχη για μια θέση στο βάθρο της κατηγορίας των -68 κιλών και τρεις ακόμη πολλά υποσχόμενοι αθλητές, ο Βέλγος Jaouad Achab, ο Μεξικάνος Saul Gutierrez και ο αθλητής της Ιρανικής εθνικής ομάδος Abolfazl Yaghoubijouybari, με χαρακτηριστικά την  αυτοπεποίθηση και την εξαιρετική απόδοση σε όλα του τα παιχνίδια.











Η κατηγορία -57 Γυναικών.


Η Jade Jones της GB είναι αναμφισβήτητα η αθλήτρια  με τα υψηλότερα προφίλ στο παγκόσμιο taekwondo σήμερα. Κέρδισε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο Λονδίνο 2012 στην ηλικία των 19 ετών και κέρδισε το δεύτερο χρυσό της - με απόλυτα πειστικό στυλ - στο Ρίο το 2016. Η Τζόουνς έχει αγωνιστεί σε τρία παγκόσμια. Στο Gyeongju το 2011, έχασε από την Κινέζα Yuzhuo Hou στον τελικό στο χρυσό σημείο. Το 2013 στην  Pueblo, έχασε από την αθλήτρια της Ιαπωνίας Mayu Hamada  στους προημιτελικούς στο χρυσό σημείο. Και στο Τσελιάμπινσκ το 2015 έχασε στον πόντο από την Alizadeh Zenoorin του Ιράν.


Μία  άλλη υποψήφια για τον τίτλο είναι η Mayu Hamada της Ιαπωνίας, η οποία θα διεκδικήσει και το χρυσό στους Ολυμπιακούς του 2020, μπροστά στο κοινό του Τόκιο. Η πρώην μαχητής του karate είναι ψηλή, ισχυρή και αποτελεσματική στις γροθιές. Αυτό θα είναι το  δεύτερο χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μετά το πρώτο της στο Τσελιάμπινσκ το 2015.



                                                                   Alizadeh Zenoorin

Η αθλήτρια του Ιράν Alizadeh Zenoorin, ψηλή , νέα και πολύ αδύνατη,  ήταν η πρώτη γυναίκα από το Ιράν  που κέρδισε ολυμπιακό μετάλλιο: Πήρε χάλκινο στο Ρίο. Με ύψος 185 εκατοστά, έχει κερδίσει την Jones δύο φορές: Στο Grand Prix και στο Παγκόσμιο του 2015 στο Chelyabinsk.




                                          Skylar Park 

Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια των νεανίδων από τον Καναδά θα κάνει το ντεμπούτο της στην κατηγορία των γυναικών στο Muju. Είναι η απόλυτα επιθετική  αθλήτρια με ιδανική σωματική διάπλαση και ένα μεγάλο τεχνικό ρεπερτόριο και θα προσπαθήσει να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο της κατηγορίας.

                                                                     


Τέλος μια ακόμη αξιόλογη αθλήτρια είναι η Ah-reum Lee της Κορέας. Είναι το  ανερχόμενο αστέρι της εθνικής ομάδας της Κορέας. Αυτό θα είναι το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα αγωνιστεί, αλλά όπως σε κάθε μεγάλο γεγονός η ομάδα της Κορέας δεν μπορεί να αγνοηθεί.


Πηγή: taekwondo greece group

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου