Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Αναστολή του ταεκβοντό σε κλειστούς χώρους έως την Κυριακή 17 Μαίου 2020

Αναστολή του ταεκβοντό σε κλειστούς χώρους έως την Κυριακή 17 Μαίου 2020.


Σε συνέχεια της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, στο σύνολο της Επικράτειας, η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) ανακοίνωσε μετά την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Αριθμ. ΔΙα/ΓΠ.οικ. 29110/2020 (ΦΕΚ 1776/Β/10-5-2020) την κατ’ εξαίρεση λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για το χρονικό διάστημα από 11.5.2020 έως και 17.5.2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Από τις 11.5.2020 αθλητές ηλικίας δεκαπέντε (15) ετών και άνω, θα μπορούν να κάνουν χρήση ανοικτών και ελεύθερων χώρων για προπόνηση φυσικής κατάστασης.

Άρθρο 4

Κατ' εξαίρεση λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων από τις 11.5.2020

β) Η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων και η χρήση τους από όσους περιλαμβάνονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.), για την κάλυψη των αναγκών προπόνησης (μόνον με ατομικές προπονήσεις, χωρίς επαφές ή ομαδική άσκηση) και προετοιμασίας αθλητών των προ-ολυμπιακών ομάδων των αθλημάτων: κολύμβηση, καταδύσεις, μοντέρνο πένταθλο, πάλη, ρυθμική γυμναστική - ανσάμπλ, μπιτς βόλεϊ, τάε κβο ντο, καλλιτεχνική κολύμβηση, υδατοσφαίριση, τζούντο, καράτε και πυγμαχία.

2.Αθλητές ηλικίας δεκαπέντε (15) ετών και άνω, εκτός των παραπάνω κατηγοριών, δύνανται να κάνουν χρήση ανοικτών και ελεύθερων χώρων για προπόνηση φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης σε ολιγομελείς ομάδες μέχρι πέντε (5) ατόμων, χωρίς επαφές και χωρίς μπάλες ή άλλα κοινόχρηστα όργανα, κρατώντας πάντα τις αποστάσεις που αναφέρονται στις οδηγίες ασφαλούς άσκησης της Γ.Γ.Α.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα παρέχει συνεχώς οδηγίες και πληροφορίες για την διασφάλιση της υγείας των αθλητών. (https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports)

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση

Πηγή: ΓΓΑ, taekwondo greece group

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου