Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Ανοίγει η πύλη της Ψηφιακής Εποχής για τον ελληνικό αθλητισμό με τη δημιουργία «Μητρώου Αθλητικών Φορέων»

Ανοίγει η πύλη της Ψηφιακής Εποχής για τον ελληνικό αθλητισμό  με τη δημιουργία «Μητρώου Αθλητικών Φορέων».




Η κατάσταση στην οποία περιέλθαμε λόγω πανδημίας του κορωνοϊού, δημιούργησε την ανάγκη να  χρησιμοποιήσουμε και να εκμεταλλευτούμε την τεχνολογία και την πληροφορική, καθώς μπαίνουμε σε μια νέα Ψηφιακή Εποχή.

Έτσι και ο ελληνικός αθλητισμός μπαίνει στην Ψηφιακή Εποχή και η τεχνολογία και η πληροφορική τίθενται στις υπηρεσίες της αθλητικής οικογένειας.

Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δημιουργείται «Μητρώο Αθλητικών Φορέων», πρωτοβουλία που συνδέεται και με τα σχεδιαζόμενα μέτρα άμεσης και έμμεσης στήριξης, από την πανδημία του κορωνοϊού, στην επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη καταγραφή του συνόλου των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων στην Ελλάδα.

Ξεκινάει από τις 15 Μαΐου να τίθεται σε εφαρμογή στο site της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (www.gga.gr) η πλατφόρμα προεγγραφής των αθλητικών σωματείων για τη δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Φορέων».

Με τον μοναδικό κωδικό της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης κάθε σωματείου, ο νόμιμος εκπρόσωπός του θα καλείται να συμπληρώσει σειρά στοιχείων στην πλατφόρμα προεγγραφής:

Να δηλώνει, μεταξύ άλλων, το Καταστατικό και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τον κατάλογο των μελών του σωματείου, τα οικονομικά στοιχεία (προϋπολογισμός – απολογισμός), φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, το σύνολο των ενεργών αθλητών του, τις συμβάσεις με τους προπονητές του, τις αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί και τα κόστη τους, τυχόν δικαστικές εκκρεμότητες κ.λπ.

Πηγή: ΓΓΑ

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου