Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Η Φιλοσοφία του Τάε Κβον Ντο

Η Φιλοσοφία του Τάε Κβον Ντο.


     
Η φιλοσοφία του Tae Kwon Do είναι η οικοδόμηση ενός πιο ειρηνικού κόσμου. Για την επίτευξη αυτού του στόχου το Tae Kwon Do ξεκινά με την βάση, δηλαδή το άτομο. Η τέχνη προσπαθεί να αναπτύξει τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα, και τη θετική ηθική. Είναι από το "θεμέλιο" των ατόμων που έχουν θετικές στάσεις και τα χαρακτηριστικά που μπορεί να επιτευχθεί ο «τελικός στόχος».

      Το Tae Kwon Do προσπαθεί να αναπτύξει τις θετικές πτυχές της προσωπικότητας ενός ατόμου: σεβασμός, ευγένεια, καλοσύνη, αξιοπιστία, πίστη, ταπεινότητα, θάρρος, υπομονή, ακεραιότητα, επιμονή, αυτοέλεγχος, αδάμαστο πνεύμα, αίσθημα ευθύνης, σεβασμός σε όλες τις μορφές ζωής. Χρειάζεται πολλή και σκληρή προπόνηση και πολλοί δεν προχωρούν αρκετά ώστε να επιτύχουν την τελειότητα σε όλες αυτές τις πτυχές. Ωστόσο, είναι η σωματική, ψυχική και πνευματική προσπάθεια με την οποία το άτομο αναπτύσσει τα θετικά χαρακτηριστικά και την εικόνα του και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τους άλλους.

      Είναι αλήθεια ότι δεν είναι κάτι εύκολο. Ακριβώς όπως μεταμορφώνεται ένα άτομο καθώς προχωρά από την άσπρη ζώνη έως τη μαύρη ζώνη και τελικά γίνεται Δάσκαλος, έτσι και η μετάβαση στην ενοποίηση των εθνών με τους νόμους της ειρήνης, είναι ένα μακρύ και δύσκολο έργο. Το Tae Kwon Do αγωνίζεται για αυτήν την ένωση. Φυλή, θρήσκευμα και εθνικότητα δεν έχουν καμία σχέση με το Tae Kwon Do. Είναι όλα ένα και το ίδιο. Το Tae Kwon Do έχει στόχο τη συνολική ανάπτυξη του ατόμου και την ίδρυση ενός ειρηνικού κόσμου. Δεν έχει σημασία το χρώμα του δέρματος, δεν έχει σημασία η θρησκεία, δεν έχουν σημασία τα εθνικά σύνορα. Όλοι επιδιώκουμε ένα πράγμα, την Ειρήνη. Αυτή η ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν κάθε άτομο έχει βρει την ειρήνη μέσα στον εαυτό του. Το Tae Kwon Do καλλιεργεί αυτή την εσωτερική ειρήνη και την ανάπτυξη ενός υπεύθυνου ατόμου.

Η φιλοσοφία WTF taekwondo βασίζεται στις ακόλουθες αρχές:

Sam Jae - η αρχή ότι όλες οι αλλαγές στον κόσμο μπορούν να εξηγηθούν ως την αλληλεπίδραση των τριών στοιχείων: του Ουρανού "Cheon", της Γης "Ji", και του Ανθρώπου "In".

Eum και Yang - η αρχή της «ενότητας των αντιθέτων" - πράγματα που φαίνονται αντίθετα είναι στην πραγματικότητα δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος (που ονομάζεται γιν και του γιανγκ στην Κίνα).

Hongik-InGaN - η αρχή της προώθησης της καθολικής ευημερία της ανθρωπότητας.

Jaese-Ihwa - εκπαίδευση σε σχέση με το λόγο του ουρανού. Με άλλα λόγια, συμπεριφορά με ορθολογικό τρόπο.

Hwarang - το Hwarang ήταν μια ελίτ κάστα νέων μελετητών / πολεμιστών κατά τη διάρκεια της εποχής των 3 Βασιλειών της Κορεάτικης ιστορίας, γνωστοί για την πολεμική ανδρεία τους, αλλά και την εκπαίδευση.

Οι αρχές αυτές θα πρέπει να εφαρμόζονται σε προσωπικό επίπεδο στην καθημερινή ζωή, με την πρόθεση να επωφελούνται οι γύρω μας. Οι φυσικές πτυχές του Tae Kwon Do δεν είναι το παν, είναι ένα υπό-προϊόν. Είναι την ψυχική και την πνευματική ανάπτυξη του ατόμου που καλλιεργεί αυτή η πολεμική τέχνη . Η φιλοσοφία του Tae Kwon Do μπορεί να επιτευχθεί με την καλλιέργεια και την ωριμότητα των τριών πτυχών του ατόμου: τη σωματική, την ψυχική και την πνευματική. Με τον τρόπο αυτό, η καθολική ευημερία της ανθρωπότητας προωθείται.

Πηγη : http://taekwondo.wikia.com

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου