Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Τάε Κβον Ντο: Ισχυρό Εργαλείο Αυτοάμυνας

Τάε Κβον Ντο:  Ισχυρό Εργαλείο Αυτοάμυνας,



Η πολεμική τέχνη του Τάε Κβον Ντο κυριολεκτικά σημαίνει τέχνη πάλης των χεριών και των ποδιών και υπάρχει περισσότερο από δύο χιλιάδες χρόνια.

Το Τάε Κβον Ντο θεωρείται η παλαιότερη πολεμική τέχνη αυτοάμυνας στον κόσμο και αναπτύχθηκε στην Κορέα. Αναφέρεται για πρώτη φορά στην δυναστείας Koguryo, που ιδρύθηκε το 37 π.Χ., των οποίων η μεγάλη επικράτεια περιελάβανε την Κορεατική Χερσόνησο, βόρεια του ποταμού Χαν και το Manchurian, έδαφος της Κίνας.

Η δύναμη του Τάε Κβον Ντο πηγάζει από τα συστήματα του σώματος. Το Τάε Κβον Ντο είναι ένα άθλημα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες επιβίωσης με ένα ισχυρό και ορθολογικό τρόπο, διατηρώντας ένα ομαλό σύστημα που σχετίζεται ομοιόμορφα με τις εσωτερικές και τις εξωτερικές σφαίρες της ανθρώπινης ύπαρξης. Η τεράστια δύναμη του Taekwondo απορρέει άμεσα από την επιστημονική χρήση των συστημάτων του σώματος. Η δύναμη του είναι τόσο τρομερή ώστε αρκετά τούβλα, κεραμίδια ή ξύλινες σανίδες μπορούν να σπάσουν μόνο με γυμνά χέρια ή γροθιές. Το Τάε Κβον Ντο χρησιμοποιεί σχεδόν κάθε μέρος του σώματος στις αμυντικές και τις επιθετικές κινήσεις. Οι τεχνικές του αποτελούνται από κινήσεις, που συνδυάζονται όλες μαζί για μέγιστη αποτελεσματικότητα στην ελεύθερη πάλη. Αυτές οι κινήσεις είναι οι γροθιές, τα λακτίσματα, τα μπλοκ και οι συνδυασμοί αυτών των κινήσεων για επιθέσεις και αντεπιθέσεις, και πολλά άλλα. Η συνειδητοποιημένη κατάρτιση στους τομείς αυτούς έχει ως αποτέλεσμα, όχι μόνο τις υπέρτατες τεχνικές αυτοάμυνας, αλλά και μια διανοητική πειθαρχία, η οποία δημιουργεί τη δύναμη του χαρακτήρα.

 Πηγή : http://ymaa.com

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου