Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Γιατί ένα παιδί πρέπει να ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες !

Γιατί ένα παιδί πρέπει να ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες !

Γιώργος Παπαγεωργίου.


Οι λόγοι είναι οι εξής :



1ος Λόγος : Γίνονται ενεργητικά άτομα και προσωπικότητες

Αυτός είναι ο προφανής λόγος που τα παιδιά θα έπρεπε να ασχοληθούν με τις πολεμικές τέχνες . Κινούνται και εκτονώνουν την ενέργειά τους . Σε μια χώρα που η παχυσαρκία από τις νεαρές ηλικίες είναι ένα σοβαρό πρόβλημα , οι πολεμικές τέχνες προσφέρουν μια διέξοδο και βοηθούν το παιδί να γυμναστεί απολαμβάνοντας αυτό που κάνει και παραμένοντας έτσι υγιές .

2ος Λόγος : Μαθαίνουν στην αυτοσυγκέντρωση και την ηρεμία

Όπως έχει πει και ο σπουδαίος Bruce Lee πίσω από τις γροθιές , τα λακτίσματα και τις γονατιές , ένας πραγματικός αθλητής πολεμικών τεχνών μαθαίνει να κάθεται με τον εαυτό του να εξετάζει και να βρίσκει τις αδυναμίες του . Μέσα σε χώρους άθλησης πολεμικών και μαχητικών τεχνών δεν προπονείσαι με την μουσική στο τέρμα και με επίπεδες οθόνες τηλεόρασης σε όλο τον χώρο . Κοπιάζεις δουλεύοντας σκληρά και ιδρώνοντας δίχως να αποσπάται η προσοχή σου από άλλους παράγοντες . Γυμνάζεσαι, δεν ''κανιβαλίζεις'' και αθλείσαι σε ένα περιβάλλον που σε μαθαίνει να εκτελείς ασκήσεις , να συγκεντρώνεσαι στον εαυτό σου , να ηρεμείς και εντέλει να γίνεσαι καλύτερος . Άλλωστε πάντα στη ζωή έρχεται το σημείο εκείνο που συνηδειτοποιεί κανείς πως το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχει να αντιμετωπίσει είναι ο εαυτός του .

3ος Λόγος : Μαθαίνουν να δέχονται χτυπήματα

Το παιδί στις πολεμικές τέχνες δεν μαθαίνει μόνο να δίνει χτυπήματα , αλλά και να δέχεται χτυπήματα .Ένα κύριο συστατικό της προπόνησης ακόμα είναι πως θα μάθει να αποτυγχάνει και να αποτυγχάνει πολύ μέχρι να αποκτήσει την γνώση . Είναι μέρος της ζωής η μάθηση πως όλοι κάποια στιγμή δεχόμαστε χτυπήματα . Το μυστικό είναι να μάθεις πώς να δέχεσαι με τον καλύτερο τρόπο τα χτυπήματα και να τα διαχειρίζεσαι έτσι ώστε να επανέρχεσαι με τον καλύτερο τρόπο .

4ος Λόγος : Αποκτούν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και αυτοσεβασμό

Κάθε αθλητής πολεμικών τεχνών μαθαίνει τι σημαίνει σεβασμός και πραγματική εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου . Το παιδί γίνεται γνώστης του ότι η αυτοπεποίθηση και ο σεβασμός για τους άλλους ξεκινούν από μια βαθειά αίσθηση αυτογνωσίας . Όσο το παιδί προχωρά , αναπτύσσει τις δεξιότητές του και συναγωνίζεται μεγαλύτερα παιδιά , η αυτοπεποίθησή του διογκώνεται και μαθαίνει πως πάντα υπάρχει κάποιος που θα βρεθεί να είναι πιο δυνατός από εκείνο . Σε μια σωστή σχολή ο λάθος χειρισμός της δύναμης και η επίδειξη της γνώσης σε καποιον που ξέρει λιγότερα είναι ανεπίτρεπτα .

5ος Λόγος : Μαθαίνουν να συνδέουν το μυαλό με το σώμα

Κάνοντας πολεμικές τέχνες μαθαίνεις να ακούς το σώμα σου . Το να ακούς το σώμα σου σημαίνει πως βλέπεις τις σκέψεις σου , έχεις αυξημένη αντίληψη και είσαι καλύτερα συναισθηματικά δομημένος . Ένας αθλητής πολεμικών τεχνών διδάσκεται να βλέπει, να νιώθει και να ακούει και τα δύο τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά . Αξιοποιώντας το ένστικτο, το φόβο και το θάρρος συνδέεσαι τόσο σε ψυχικό όσο και σε διανοητικό επίπεδο . Πόσο συχνά ακούει κανείς την φράση : 'Με παρέλυσε ο φόβος ;''. Το να μπορείς να καταπολεμάς κάτι τέτοιο είναι κάτι που μαθαίνεις στις πολεμικές τέχνες .

6ος Λόγος : Μαθαίνουν να επιλύουν και να αποφεύγουν συγκρούσεις

Στις πολεμικές τέχνες μαθαίνεις να απαντάς σε προκλήσεις δίχως να χρειάζεται να θέτεις σε εφαρμογή τις γνώσεις σου . Μαθαίνεις πως τα λόγια δεν πρέπει να είναι η αιτία να μπλεχτείς και σωματικά σε καυγά . Χρησιμοποιείς γνώσεις που σου προσφέρουν αυτές οι τέχνες ώστε να επιλύεις μια σύγκρουση δίχως να χρειάζεται να εμπλακείς και σε σωματική επαφή .

7ος Λόγος : Μαθαίνουν να αναπνέουν

Το να μαθαίνεις να αναπνέεις στις πολεμικές τέχνες είναι από τα σημαντικότερα πράγματα. Κάποτε ένας εκπαιδευτής έλεγε πως μπορεί να καταλάβει πως παίζει κάποιος από τον τρόπο που ανασαίνει . Το να αναπνέεις , να ανασαίνεις σωστά μπορεί πραγματικά να σου σώσει την ζωή καθώς αυτό σε μαθαίνει να εκτονώνεις την πίεση που μπορεί να δεχτείς ότι βρεθείς σε καθεστώς πίεσης . Και τα παιδιά το μαθαίνουν αυτό στις πολεμικές τέχνες .
Εν κατακλείδι όλα τα παιδιά μπορούν και έχουν οφέλη από την συμμετοχή τους στις πολεμικές τέχνες . Αρκεί πάντα να ρωτάτε, να ενημερώνεστε και να βρίσκετε την σωστή σχολή και εκπαιδευτή.


Πηγή:  must FITNESS

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου