Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Τα μαχητικά αθλήματα καλύτερο αντίδοτο στο bullying !

Τα μαχητικά αθλήματα καλύτερο αντίδοτο στο bullying !



Όπως και να το πει κανείς, bullying, εκφοβισμό, τραμπουκισμό, η αλήθεια είναι πως λίγο πολύ όλοι είτε έχουμε πέσει θύματα , είτε έχουμε δει τέτοια γεγονότα να συμβαίνουν γύρω μας .




Γιατί όμως τα μαχητικά αθλήματα αποτελούν πραγματικά ένα από τα καλύτερα πράγματα με τα οποία μπορεί να ασχοληθεί κανείς ώστε να μην γίνεται θύμα τέτοιων καταστάσεων ;

Στα παιδιά που πέφτουν θύμα bullying η ενασχόλησή τους με τις πολεμικές τέχνες είναι ένας θετικός τρόπος ώστε να αναπτύξουν μεθόδους και τρόπους αναμέτρησης με όσους τους κάνουν τη ζωή δύσκολη . Η μάθηση αθλημάτων ,όπως το Ταεκβοντό, θα έχουν άμεσο αντίκτυπο πάνω τους .

Οι πολεμικές τέχνες δεν μένουν μόνο στο να κάνουν καλύτερη φυσική κατάσταση στα άτομα που τις εξασκούν, αλλά κάνουν καλό και σε πνευματικό επίπεδο . Άλλωστε η άσκηση σε οποιοδήποτε άθλημα θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα , όμως στην περίπτωσή μας συμβαίνει και κάτι άλλο . Χτίζεις εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου, ατσαλώνεσαι επιδιώκοντας να κατακτήσεις στόχους, μαθαίνεις τακτικές αυτοάμυνας από κινδύνους .

Για παράδειγμα αν ο στόχος ενός παιδιού είναι να κατακτήσει μία μαύρη ζώνη, θα πρέπει το άτομο εξαρχής να θέτει μικρούς μικρούς στόχους σε μια πορεία χρόνου ώστε να φτάσει στο τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα . Κάθε φορά που θα πετυχαίνει ένα μικρό στόχο αυτό το παιδί θα νιώθει πιο δυνατό και θα προσαρμόζεται πιο εύκολα σε αυτά που πρέπει να κατορθώσει .

Τα παιδιά που καταλαβαίνουν στάσεις και χειρισμούς αυτοάμυνας εξαιτίας της ενασχόλησής τους με τις πολεμικές τέχνες εμφανίζουν μια ετοιμότητα όταν έρχονται σε αντιπαράθεση με αυτούς που ασκούν το bullying . Mπορούν να τους εξουδετερώσουν και να τους αφοπλίσουν δίχως να χρειαστεί να καταφύγουν αναγκαστικά στη βία .

Μελετώντας σενάρια και μπαίνοντας σε ρόλους πάνω στην προπόνηση μαθαίνουν πώς να αντιδρούν. Σε συνδυασμό με την αυτοπεποίθηση που εκπέμπουν και την αίσθηση της αξίας που έχουν, μετατρέπονται σε πολύ κακό στόχο για κάθε έναν που θα θελήσει να τους επιβληθεί μειώνοντας την προσωπικότητά τους με κάθε τρόπο . Έχουν μάθει πως πρέπει να αντιμετωπίσουν κατάματα αυτόν που προσπαθεί να τους επιβληθεί και ουσιαστικά να πάρουν αυτοί τον πρώτο λόγο.


πηγή: http://ufight.gr/

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου